Idag finns telefonen ständigt till hands och många skulle nog få en problematisk vardag utan den. Trots att vi sätter så mycket värde och tillit till våra telefoner är det inte många mobiler som är ordentligt skyddade utan de utsätts dagligen för risker.

En smartphone är en relativt stor investering, då prislapparna som hänger på dem kan visa mellan 5000 – 7000 kronor. Trots detta är det väldigt få som skyddar den ordentligt, även fastän den följer med ägaren till många fler ställen än till exempel tv-apparaten eller datorn.

Att vara allmänt rädd

Det finns undersökningar som visar att svenskarna är rädda om sina mobila följeslagare, men det är inte många som använder ordentliga mobilskydd som fodral eller skal. Många förlitar sig helt enkelt till sin egen förmåga att vara ”allmänt rädd om den”. Visst är det beundransvärt med en sådan tilltro till att inget oväntat kan inträffa, men samtidigt kan ett enkelt skal eller fodral ge ett ordentligt skydd utan att påverka utseendet eller komforten negativt.

Hur du får tag i ett mobilskydd

Det är riktigt enkelt att skydda din smartphone, allt du behöver göra är att köpa ett skal eller fodral. Dessa finns i flera olika utföranden i allt från läder till hårdplast. Dessutom finns dessa i en rad olika praktiska modeller med fler funktioner, till exempel anpassade plånböcker för att göra vardagen ännu smidigare. Att köpa ett mobilskal är både en billig försäkring för att din mobil ska hålla längre samt eventuellt ett sätt för dig att sätta sin personliga prägel på den.

Ytterligare ett sätt att skydda mobilen på är ett enkelt pekskärmsskydd. De skyddar skärmen mot repor och dylikt. Även gummilister kring telefonernas kanter minskar risken öfr att skärmen ska spricka om telefonen till exempel tappas i golvet.