Mobilljud

Ljudet till mobilerna har utvecklas väldigt mycket, även om alla kanske inte har märkt det. De som oftast kan höra skillnad i ljudkvalité utnyttjar sin telefon maximalt och spelar spel, lyssnar på musik och tittar på videos. Det finns några märken som särskiljer sig extra när man snackar ljudkvalité.

Samsung

Samsung har varit ett starkt märke länge nu. Deras telefoner håller länge och klarar av några extra smällar i golvet innan skärmen spricker. Och när de började släppa sin serie Samsung Galaxy fick vi verkligen upp ögonen för dem. Telefonerna har ständigt uppdaterats och blivit bättre med varje version. Ljudet i dem, som alla telefoner, är förstås inte detsamma som ett par högtalare men talet hörs klarare och de har till och med försökt ge musiken den behövda basen. För att lyssna på musik rekommenderar vi att man köper till en extern ljudkälla som man kopplar till mobilen genom bluetooth eller kabel. De finns i olika prisklasser och utformningar. Vi som älskar bra ljud måste såklart yrka på att man lägger till en extra hundralapp för mer hållbarhet och bättre ljud!

Hörlurar

Även om det låtar bra i början, kan vi garantera att hörlurarna som följer med telefonen inte är de bästa. De är inte ens de bästa som just det mobilmärket har att erbjuda. Visst, du kan använda dem för handsfreemöjligheten men glöm att kunna lyssna på musik som musik ska lyssnas på! Det bästa du kan göra är att gå till en butik som har lite variation när det kommer till hörlurar och köper ett par nya. Du kan fortfarande få handsfreefunktionen men som bonus få du mer bas, bättre diskant och att ljuden koncentreras i dina öron och inte läcker ut till omgivningen. Har man en liten snålare budget och inte kan köpa eller inte vill ha några monsterhörlurar så kan man faktiskt ha tur och hitta nätta hörlurar som också har skarpt ljud.