Hemmabio

Många av oss drömmer om det perfekta ljudet och den bästa bilden när det kommer till hemmabio, tidigare så kostade det nästintill en förmögenhet men idag så kan du få riktigt bra grejer till ett hyfsat pris.

Det blir färre och färre tjocka TVapparater i hemmen och fler och fler skaffar platta tv-apparater och med det så följer också ett system av ljud för att skapa en helhetsupplevelse av tittandet på TV. Vi vill komma så nära upplevelsen av bio som möjligt och idag är det betydligt enklare och mer prisvärt att köpa en anläggning för hemmabio än vad det varit tidigare. Har man möjlighet så kanske man till och med anpassar ett rum för just att titta på TV. Vardagsrummet har fått tillbaka sin status som ett rum att umgås i och vill man titta på TV så finns det ett biorum för detta.

I och med Internets och de trådlösa nätverkens intåg i hemmen så är det inte ovanligt att du kopplar ihop allt med tekniksystemet så att du kan styra allt från en och samma enhet. Då kan du köra Spotify genom högtalare i köket medans du lagar till lördagsmiddagen och barnen sitter i biorummet och kollar på film. Sommartid så kanske du har några utomhushögtalare kopplade till altanen så du kan även lyssna på musik där. Självfallet så innebär detta att du har fler än en TV, det kanske finns TV i sovrummen och en liten TV i köket för att kunna maximera upplevelser oavsett var du befinner dig i huset. Men som sagt, vill du få den ultimata bioupplevelsen så är det biorummet som gäller.