Dockningshögtalare

En dockningsstation är en typ av ställning som underlättar för dig att koppla in din smartphone på ett nätverk eller till en mer eller mindre portabel högtalare för att få bättre ljud när du spelar musik.

Dockningsstationer i sin enklaste form har gjort det möjligt att lyssna på musik från mobilen eller mp3-spelaren på en bättre högtalare än den som finns integrerad i enheten.

Dockningsstation

Välj rätt dockningsstation eller högtalare

Som i de flesta fall får du vad betalar för och det gäller oftast när du köper högtalare och dockningsstationer till din iPhone också. Dyra, stora högtalare låter oftast bättre än små och billiga. Om du är villig att lägga lite mer pengar får du alltså en produkt med högre kvalitet.

Men även om man väljer en dyrare modell så kan det förstås vara värt att titta efter rabatter och vars priset är billigaste, faktum är att det är ju då man framförallt ska göra det. Om rabatten inte finns på någon av de specifika återförsäljarna så finns det en hel del sidor på nätet som samlar reapriser, erbjudanden och rabattkoder.

Ta reda på fakta om olika dockningsstationer

Kom ihåg att kolla upp om modellerna passar till din telefon. Har du exempelvis en iPhone 5 så finns bör du tänka på att det har ett annat dockningsuttag än de tidigare modellerna av iPhone.  Dockningsstationer finns i flera olika utföranden och med olika finesser. De flesta moderna varianterna idag är också ofta utrustade med bluetoothfunktion så att du inte behöver låta din mobil sitta fast i dockningsstationen. En smart grej med detta är att man på en del modeller också kan ansluta flera enheter samtidigt och således turas om att välja musiken om man exempelvis har en fest.