Bra märken

När det handlar om ljud finns det ingen som helst anledning att nöja sig med något som bara är halvbra eller hyfsat. För bästa möjliga musikupplevelse är det viktigt att man har bra produkter som levererar bra ljudkvalité.

Förstärkare

Vad gäller förstärkare är det viktigt att inte bara se till effekt utan också att den fungerar så bra som möjligt med just de högtalare man har. Det finns heller ingen anledning att välja en förstärkare med större effekt än vad man har behov av. Bra förstärkare som också levererar ljud i absoluta toppklass hittar man hos märken som bland annat Hegel, Rotel och Primare.
Ett bra tips när man ska välja förstärkare är att välja en förstärkare av så kallad klass D-typ, som har betydligt högre effektivitet än andra förstärkare, något som i sin tur leder till mindre energiförbrukning.
Ett annat bra tips är att välja en förstärkare med digital signal eftersom detta förbättrar ljudkvalitén avsevärt.

Hörlurar

Hörlurar finns i en rad olika varianter och utföranden. Generellt kan man dela in hörlurar i tre olika kategorier, in-ear-hörlurar, som sitter inne i öronen, on-ear-hörlurar som sitter på öronen samt around-ear-hörlurar som är hörlurar som omsluter hela örat. Vilken typ man väljer är helt upp till en själv, men vill man ha riktigt bra ljud bör man välja så kallade around-ear-lurar, även om in-ear och on-ear-lurar kan leverera bra ljud. Märken som AKG, Bose och Koss är märken som levererar bra hörlurar som ger bra ljud i öronen.