Bra hörlurar

Musik har alltid varit en stor del av vår vardag och att påstå att det är något nytt att gå omkring och lyssna på musik på stan, det vore förstås osant. Men med utvecklingen vill vi hävda att detta ökat.

Vi menar alltså att lyssning av musik i och med först mp3-spelare och nu framförallt genom våra smartphones, blivit så pass mycket lättare, billigare och tillgängligare om man jämför med det krångel det innebar att alltid bära med sig band, skivor och klumpiga spelare. Med denna utveckling så har förstås också industrin för hörlurar vuxit.

Idag finns det en stor mängd av olika typer av hörlurar och av olika kvalitet. Det kan helt enkelt vara ganska svårt att välja vilken typ som passar just för mig. Vi tänkte ge några tips. För djupare information om de exemplen vi nämner så kan du ta en titt här.

För den sportige

För den sportige så är förmodligen funktion minst lika viktigt som själva ljudet. Det är viktigt att inte hörlurarna lossnar medan du är ute på din aktivitet. Då passar det bäst med clip-on-lurar eller in ear-lurar. Dessa sitter i regel bra på och i öronen. De stänger också effektivt ute andra ljud likt öronproppar.

Musiknörden

För den riktiga musikfantasten så är det heltäckande hörlurar som gäller eftersom det är dessa som du kan få det allra bästa ljuden med. Beroende på hur mycket du är villig att betala så finns det förstås olika prisklasser att välja bland. Ett par schyssta lurar kan gå på kring 500-lappen men det går att vandra uppåt i prisklasserna lång över detta.